workshops

workshop zaai je eigen pluktuin

In deze workshop neemt Karen je mee in de wereld van het zaaien van bloemen. Je leert alles over voorzaaien, zaaien in de volle grond en hoe je ervoor zorgt dat jouw bloemen tot volle bloei komen. Tijdens de workshop zaai je verschillende soorten eenjarige bloemen, met speciale aandacht voor het zaaien en kweken van dahlia's.

Tijdens een korte pauze genieten we van een heerlijke kop koffie met taart in de theeschuur van Marie.

Voor de workshop heb je thuis een tuin nodig met enkele vierkante meters plek in de zon. Eenjarigen bloeien overvloedig en met 2 tot 3 m² kun je al een scala aan bloemen kweken. Het kan zelfs op een balkon of stoep met potten en bakken, zolang er op de plek maar minimaal 6 uur zon per dag is.

Je gaat naar huis met:

 • Een schat aan kennis over het zaaien en kweken van eenjarige bloemen
 • Inzicht in het zaaien en opkweken van dahlia's
 • Een grote tray vol met ingezaaide bloemen om thuis verder op te kweken
 • Een zakje zaad naar keuze om thuis te zaaien

Een waardevol pakket aan ervaringen en materialen om je eigen bloementuin te laten bloeien!

Data workshop:

Zaterdag 16 maart, 13:30 - 16:00

Vrijdag 22 maart, 10:00 - 12:30

Zaterdag 6 april, 10:00 - 12:30

Kosten: € 57,50

workshop schik je veldboeket

Een combinatie van natuur, creativiteit en genieten van heerlijke lekkernijen maakt deze workshop tot een bijzondere belevenis! Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

 • Pluk-safari: de workshop begint met een pluk-safari, waarbij Karen je meeneemt de tuin in en alles uitlegt over de bloemen en het plukken. Je plukt zelf de bloemen waarmee je gaat werken. Het plukken op zich is al een heerlijke ervaring!

 • Deskundige begeleiding: bloemstyliste Hettie Drost begeleid je bij het creëren van een weelderig veldboeket in korenschoofstijl!

 • Koffiepauze: tussendoor wordt er genoten van een heerlijke kop koffie met lekkers in de theeschuur van Marie

 • Optionele uitbreiding met high tea: voor een extra feestelijke ervaring zijn er op bepaalde data workshops inclusief een high tea van Marie vanaf 13 uur. Raadpleeg de webshop voor deze specifieke data. Vragen over de high tea: Marie (06 20922506)

Je gaat naar huis met:

 • Een schat aan kennis over bloemen, plukken en schikken. Je leert de kunst van het samenstellen van een boeket en ontdekt meer over de bloemen die je hebt geplukt

 • Jouw zelfgemaakte prachtboeket; een tastbaar resultaat van je creativiteit


Data workshop:

Zaterdag 1 juni, 10:00 - 12:30 + high tea!

Vrijdag 21 juni, 10:00 - 12:30

Kosten: € 55,00. Inclusief high tea: € 79,00


Privé workshop?

Beide workshops zijn ook beschikbaar voor bestaande groepen, zoals familiedagen, vrienden groepen of als teamuitje. Daarnaast is het mogelijk om de workshops op een andere locatie te organiseren. Neem contact op met Karen om je wensen te bespreken via 06 46046635.


Algemeen

 • Workshops worden gehouden voor groepen vanaf 8 personen, met een maximum van 12 personen

 • Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen, meld dit dan tijdig. Tot 10 dagen voor de workshop kun je annuleren, waarbij het betaalde bedrag wordt terugbetaald met een aftrek van € 7,50 administratiekosten

 • Bij annulering in de laatste 10 dagen voor aanvang van de workshop kunnen we helaas geen geld meer teruggeven, omdat we jouw plek hebben gereserveerd en deze mogelijk niet meer kunnen opvullen. Uiteraard kun je altijd zelf iemand aandragen om jouw plek in te nemen. Dit horen we graag even van te voren


"Ik hou van bloemen in huis, ik wil altijd een vers boeketje in een mooi vaasje hebben staan. Hoe leuk is het dan om je eigen gekweekte plukboeket in huis te kunnen halen. In het voorjaar heb ik een workshop bij Karen gedaan, wat een leerzame (en gezellige) ervaring is dat! Het was een groot succes want ik heb de hele zomer prachtige veldboeketten uit eigen tuin kunnen plukken. Volgend jaar komt er bij mij zeker weer een pluktuintje"

Review Froukje, die een try-out workshop deed in 2023