workshop 

zaai je eigen pluktuin

Workshops 2024 zijn inmiddels voorbij, nieuwe data voor 2025 worden bekend gemaakt in het najaar


In deze workshop neemt Karen je mee in de wereld van het zaaien van bloemen. Je leert alles over voorzaaien, zaaien in de volle grond en hoe je ervoor zorgt dat jouw bloemen tot volle bloei komen. Tijdens de workshop zaai je verschillende soorten eenjarige bloemen, met speciale aandacht voor het zaaien en kweken van dahlia's.

Tijdens een korte pauze genieten we van een heerlijke kop koffie met taart in de theeschuur van Marie @highteabijmarie

Voor de workshop heb je thuis een tuin nodig met enkele vierkante meters plek in de zon. Eenjarigen bloeien overvloedig en met 2 tot 3 m² kun je al een scala aan bloemen kweken. Het kan zelfs op een balkon of stoep met potten en bakken, zolang er op de plek maar minimaal 6 uur zon per dag is.

"Van de workshop 'Zaai je eigen pluktuin' word je alleen maar blij. Mooie combi van goede informatie ontvangen, zelf zaaien, verwonderen en na drie dagen al de eerste ontkiemde bloemzaden thuis verwelkomen"
Review Marieke, workshop maart 2024

Je gaat naar huis met:

  • Een schat aan kennis over het zaaien en kweken van eenjarige bloemen
  • Inzicht in het zaaien en opkweken van dahlia's
  • Een grote tray vol met ingezaaide bloemen om thuis verder op te kweken
  • Een zakje zaad naar keuze om thuis te zaaien

Een waardevol pakket aan ervaringen en materialen om je eigen bloementuin te laten bloeien!

Data workshop:

Nieuwe data voor 2025 worden bekend gemaakt in het najaar

"Ik hou van bloemen in huis, ik wil altijd een vers boeketje in een mooi vaasje hebben staan. Hoe leuk is het dan om je eigen gekweekte plukboeket in huis te kunnen halen. In het voorjaar heb ik een workshop bij Karen gedaan, wat een leerzame (en gezellige) ervaring is dat! Het was een groot succes want ik heb de hele zomer prachtige veldboeketten uit eigen tuin kunnen plukken. Volgend jaar komt er bij mij zeker weer een pluktuintje" 
- Review Froukje, die een pilot workshop deed in 2023